Palveluseteli

Helsingin kaupungilla on mahdollista tulla asiakkaaksi myös palveluseteliä hyödyntäen. Edellytykset palvelusetelille on, että kaupungin sosiaali-ja terveysalan ammattilainen on arvioinut asiakkaan palvelun tarpeen. Palveluseteliä Hoivaykkösellä voi hyödyntää kaupungin kotihoitoon, sekä yli 18-vuotiaiden omaishoitajalle myönnettyyn vapaaseen. Kotihoidossa kaupunki kustantaa osan palvelusta ja osa jää asiakkaan itse maksettavaksi. Kaupungin myöntämän palvelusetelin arvo on riippuvainen asiakkaan tuloista. Omavastuuosuuden määrittää kaupunki.

Osoitteessa https://www.hel.fi/fi/sosiaali-ja-terveyspalvelut/senioripalvelut/kotihoito/kotihoidon-asiakkaaksi/kotihoidon-palvelusetelilaskuri on mahdollista käydä arvioimassa  itse  kotihoidon palvelusetelistä ja sinulle maksettavaksi jäävästä omavastuuosuudesta. Hoivaykkösen tuntihinta on 59e, joka syötetään kohtaan palveltuottajan tuntihinta.

Kuinka palveluseteliä on mahdollisuus hakea? Mistä haku aloitetaan. Kuinka asia etenee? Onko minun mahdollista saada palveluseteliä? Näissä kaikissa kysymyksissä autamme mielellämme.